Aile Olarak İngiltere Vizesi Nasıl Alınır ?

Ela

New member
Adım 1: Gerekli Belgeleri Hazırlayın

İngiltere'ye aile olarak seyahat etmek isteyenler için ilk adım, gerekli belgeleri hazırlamaktır. Bu belgeler genellikle pasaportlar, vize başvuru formu, biyometrik fotoğraflar, finansal durumu gösteren belgeler ve varsa davet mektubu gibi evrakları içerir. Pasaportlarınızın seyahat tarihlerinden sonra en az altı ay geçerli olması önemlidir. Ayrıca, İngiltere'ye giriş ve çıkış tarihlerini belirten bir seyahat planınızın da olması gerekmektedir.

Adım 2: Uygun Vize Türünü Belirleyin

İngiltere'ye aile olarak seyahat etmek isteyenler, durumlarına göre farklı vize türlerinden birini seçmelidirler. Örneğin, İngiliz vatandaşı veya kalıcı bir İngiltere sakininin akrabalarıysanız, "Aile Üyeleri İçin Aile Birleşimi Vizesi"ne başvurabilirsiniz. Eğer İngiltere'deki bir aile üyesinden davetiye aldıysanız, "Ziyaretçi Vizesi" de bir seçenek olabilir. Hangi vize türünün sizin için uygun olduğunu belirlemek için İngiltere hükümetinin resmi web sitesinden veya bir vize danışmanından yardım alabilirsiniz.

Adım 3: Online Başvurunuzu Yapın

Vize başvurusu yapmak artık İngiltere için oldukça kolaylaştı. Çoğu başvuru online olarak yapılabilmektedir. İngiltere hükümetinin resmi vize başvuru portalına giderek gerekli adımları takip ederek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Başvuru sürecinde dikkat etmeniz gereken noktalar, bilgilerinizi eksiksiz ve doğru bir şekilde girmek ve gerekli belgeleri eklemektir.

Adım 4: Biyometrik Verilerinizi Verin

İngiltere vize başvurusu yaparken, genellikle parmak izi ve biyometrik fotoğraf vermeniz istenir. Bu adım için İngiltere'nin belirlediği merkezlere gitmeniz gerekebilir. Bu merkezlerde, parmak izi ve fotoğrafınız alınarak başvurunuzun işleme alınması için gerekli biyometrik veriler toplanır. Bu adımı atlamamanız önemlidir, çünkü biyometrik verileriniz olmadan vize başvurunuz tamamlanamaz.

Adım 5: Bekleyin ve Yanıtınızı Kontrol Edin

Vize başvurunuzu tamamladıktan sonra, İngiltere'nin vize başvuru sürecinde belirttiği süreyi beklemeniz gerekecektir. Bu süre genellikle başvuru yoğunluğuna ve vize türüne bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Başvurunuzun durumunu İngiltere'nin resmi vize başvuru takip sistemi veya başvuru merkezinin web sitesi üzerinden kontrol edebilirsiniz. Başvurunuz onaylandığında, pasaportunuzu ve diğer belgelerinizi geri almak için belirlenen merkeze giderek vizenizi alabilirsiniz.

Adım 6: Seyahat Planınızı Düzenleyin

Vizenizin onaylanmasıyla birlikte artık İngiltere seyahatiniz için hazırsınız demektir. Seyahat tarihlerinize göre uçak bileti ve konaklama düzenlemelerinizi yapabilirsiniz. Ayrıca, seyahat sigortası ve gideceğiniz yerlerde yapmayı planladığınız aktiviteleri de göz önünde bulundurarak bir seyahat planı oluşturmanız önemlidir. Bu adımı tamamladıktan sonra, keyifli ve sorunsuz bir İngiltere tatiline hazırsınız demektir.