Alcaraz, Nadal'a son kez meydan okumak için Rune'u mağlup etti

feateous

New member
Alcaraz, Nadal'a son kez meydan okumak için Rune'u mağlup ettiGüncellendi 16 Ekim 2024 Çarşamba –
22:02

Riyad'da vaat edilen gösteri ancak 72 dakika sürebildi. Carlos Alcaraz geçerken Holger Rünü (6-4, 6-2) ile buluşmak Rafa Nadal Six Kings Slam'in yarı finalinde. Fahiş ödül havuzuyla ancak ATP'nin yörüngesinin dışında kalan tartışmalı Suudi gösteri turnuvası, İspanyol tenisinin iki büyük devi arasındaki son düelloya ev sahipliği yapacak. Şu anda Nadal 2-1 önde, ancak Alcaraz Perşembe günü (akşam 20.00'den önce değil) rekoru kıracak favori olarak başlıyor.

“Oynamaya başladığımdan beri Rafa'nın maçlarını izliyorum ve ona dikkat ediyorum. Onunla büyüdüm ve o benim idolümdü. Hala da öyle. Tenisi bırakması çok yazık. Kendisi futbolda önemli bir insan. Alcaraz zaferinin ardından “benim hayatım ve benim ırkım” dedi. ATP sıralamasında ikinci sırada yer alan oyuncu, “Tenis oyuncusu olmak istememin sebeplerinden biri de oydu. Onun artık emekli olması herkes için zor” dedi.

Alcaraz'ın, 2024 yılı boyunca yalnızca Brisbane finalinde yarışabilen zayıflamış Rune üzerindeki hakimiyeti, onun kırbacıyla gerçekleşti. sürmek. Eşit bir başlangıçtan sonra, Pekin'deki son şampiyon, alttan hakimiyet kurarak zirveye ulaşmaya başladı. kırmak ilk seti onunla alacaktı.

Günahkar, Djokovic'e karşı

O andan itibaren Danimarkalı, Alcaraz'ın taşan seline karşı hiçbir şey yapamadı. Turnuvada henüz bir şampiyonluk kazanamayan tek tenis oyuncusu için sahanın her açıdan hakimiyetine ulaşılması imkânsızdı. ana.

Açılış maçında duyguya yer bulamayan Suudi taraftarlar için de hayal kırıklığı yaratan bir sonuç oldu. Jannik Günahkar haritadan silindi Daniil Medvedev (6-0, 6-3). Bu şekilde İtalyan, diğer yarı finalde kendisine karşı ölçülecek. Novak DjokovicSon Wimbledon ve ABD Açık şampiyonuna karşı son dört maçını kaybettikten sonra Suudi Arabistan'a gelen.