Avustralya Açık: Alcaraz her zamankinden daha güçlü: Nishioka'yı sadece 81 dakikada yendi ve şimdiden Avustralya'nın üçüncü turuna çıktı

feateous

New member
Avustralya Açık: Alcaraz her zamankinden daha güçlü: Nishioka'yı sadece 81 dakikada yendi ve şimdiden Avustralya'nın üçüncü turuna çıktıGüncellendi 15 Ocak 2025 Çarşamba –
05:19

Her şeye ne zaman karar verilmişti Yoshihito Nishioka Şakalar arasında yalvardı ki bir darbe Carlos AlcarazYalnızca bir kişi, en az bir kişi sahayı terk edebilir ve böylece kazanılan oyunu kutlayabilir, yalnızca bir kişi, en az bir kişi. Sonunda, ikinci setin ortasında bu gerçekleşti ve Japonlar, kendisini ayakta alkışlayan Margaret Court'ta hazır bulunan halkın katılımıyla şık bir kutlama yaptı. Yenilgisi kesindi ama kaybedilecek son şey mizah olmalı. Alcaraz bile gülümsedi; Bir öğretmenin otoritesini, mükemmelliğini tam olarak kullanan mutlu bir adam.

Bu Çarşamba günü Avustralya Açık'ın ikinci turunda İspanyol, Nishioka'yı sadece bir saat 21 dakikada 6-0, 6-1 ve 6-4'lük skorlarla mağlup ederek kendisinin daha iyi bir versiyonunu açıkladı. Çok sayıda eleme turu kaldı ve daha fazla kaynağa sahip rakipler gelecek, Cuma günü aralarındaki düellonun galibi gelecek. Ürdün Thompson Ve Nuno Borgesancak Alcaraz'ın oyunu yeni sınırlar çiziyor; kim bilir ne kadar ileri gidebilir.

Çünkü artık hiç şüphe yok: servisi gelişti. Sezon öncesi dönemde yapılan teknik değişikliklerle puanlara daha güçlü, daha özgüvenli başlayabilirsiniz. İlk turdaki şüphelerin ardından Alexander ŞevçenkoNishioka'ya karşı serviste bir kasırgaydı, 14 'as'a ulaştı ve vuruşlarının ortalama hızını artırdı. 2024 Avustralya Açık'ta ilk setteki ortalaması 190 km/saat iken, bu Çarşamba günü ilk sette 210 km/saat civarındaki çeşitli darbelerle birlikte 197 km/saat'e ulaştı.

“Ben bir servis robotu muyum?”

“Bugünkü servis atışımdan gerçekten çok mutluyum. İlk turda biraz acı çektim ve o maçta daha iyi yapmaya odaklandım. Sezon öncesi boyunca tekniğim üzerinde çalışıyordum, bu oyunumun gerçekten sevdiğim bir yönüydü. Alcaraz, Nishioka'yı yendikten sonra aynı şey hakkında şaka yapmadan önce, gelişmek istediğini ve “Doğru yolda olduğumu düşünüyorum. Umarım sonraki maçlarda gelişmeye devam ederim” dedi. Ayrılmadan önce kameraya gönderdiği olağan mesajda şunu yazdı: “Ben bir servis robotu muyum?”

Maç boyunca özellikle ilk yarım saatte öyle görünüyordu. İlk sette rakibine yalnızca dört sayı yedi ve bunlardan yalnızca biri kendi servisindeydi. İlk dokuz maç onundu ve sonrasında büyük ölçüde rahatladı. Hiçbir noktada dikkati dağılmadı, maçı olabildiğince çabuk kapattı ama aynı zamanda Nishioka'ya da merhamet etti.

Son sette Japonlar oynayabildi ve bu Alcaraz'ın verdiği tavizden başka bir şey değildi. 29 yaşında, dünya sıralamasında 65'inci sırada yer alan deneyimli tenisçinin tarzı dövüşe dayalı ve İspanyol'a karşı sert backhand ve diğer silahlar gerekiyor. Servis atmaktan ya da tehlikeli bir forehand vuruşundan yoksun olan Nishioka, zar zor çaba gösterebildi ve her zamankinden daha ezici bir Alcaraz olan yeni Alcaraz'a karşı yenilgiyi mizahla karşılayabildi.