“Bu bir kan gölüydü”

humhum

Global Mod
Global Mod
02/11/2025

Saat 17: 49'da güncellendi.

Romancı Salman Rushdie Salı günü, saldırganın bıçakla silahlandırıldığı ve onu bir gözden kör bırakan çılgın bir saldırıda onu öldürmeye çalıştığı anı anlattı.

'Şeytani Ayetler' yazarı, jüri üyelerine iddia edilen saldırgan olan Amerikan-libanları açıkladı Hadi Kill23 yaşında, ona karşı nasıl “bıçaklıyor ve kesiyordu”.

Ağustos 2022'de New York eyaletindeki sanatsal bir olay aşamasında anı açıklayan, “Bu kişinin bana sağ tarafımdan bana atıldığının farkındaydım” dedi. “Onu sadece son anda gördüm. ” hikaye.

“Gözlerinden çok etkilendim, karanlıktılar ve çok sert görünüyorlardı,” dedi Rushdie Covid için bir maske takan saldırgan hakkında.

«Gözümde bıçaktı, yoğun acı vericiydi. Bundan sonra acı için bağırıyordu, ”diye ekledi Rushdie, “Kan Gölü”.

Öldürecek hukuk ekip, tanıkların Rushdie'yi 1989 yılında İran tarafından yayınlanan Fatua'nın 'Şeytani Ayetler'de iddia edilen küfürden dolayı cinayetini isteyen bir zulüm kurbanı olarak karakterize etmesini önlemeye çalıştı.

Öldürme suçlanıyor Rushdie'yi yaklaşık 10 kez durdur Altı inç bir tabaka ile. “Özgür Filistin!” Diye bağırdı. Mahkemeye ve Rushdie ifadesine başladığında tepki vermedi.

Rushdie karanlık bir takım elbise giydi ve etkilenen gözünü örtmek için polarize bir lens ile kendine özgü gözlüklerini giydi, bu da herhangi bir zamanda cinayet girişimini bırakan devleti göstermek için yola çıktı.

Bölge savcısı, Jason SchmidtRushdie'nin saldırı sırasında yaklaşık 1000 kişinin önündeki amfitiyatroda nasıl oturduğunu bildirdi. Schmidt, “(Öldürme) Bay Rushdie'deki bıçağı güç, etkinlik ve hızla tekrar tekrar battı.” Dedi.

FBI'a göre, İran tarafından desteklenen militan örgüt Liban Hizbolá, Fatua'yı destekledi ve Kill, federal bir mahkemede terörizm pozisyonları için ayrı bir adli süreçle karşı karşıya.

Kill daha önce medyaya Rushdie'nin romanının sadece iki sayfasını okuduğunu ilan etti, ancak yazarın sahip olduğuna inanıyordu “İslam'a katıldı.”

77 yaşındaki Rushdie ve İngiliz-Amerikan uyruğu, katılımcılar saldırganı göndermeyi başarmadan önce birden fazla bıçak yaşadı. Muhafazanın çalışanı, Jordan StevesPazartesi günü, onu durdurmak için kendisini “sağ omzumla, toplayabildiğim tüm güçle” karşı nasıl attığını söyledi.

Saldırgandan tanımlaması istendiğinde, mahkemenin süslü mahkemesinde birkaç metre oturan öldürmeye işaret etti.

Meslektaşınız Deborah Moore Kushmaul Öldürmek için bıçağı aldığını ve polise teslim ettiğini söyledi.

«Kan görebiliyordum, katılımcıların ona yığıldığını gördüm. İzleyicilerimiz, çoğunlukla yaşlı insanlar bağırıyordu ”dedi. Schmidt, öldürmenin Rushdie'yi öldürmek için “tehlikeli bir şekilde kapat” Ve optik siniri ayırdığı kuvvetle onu sağ gözde bıçakladığını açıkladı.

Rushdie'nin trakeası da kısmen yırtıldı ve ince karaciğeri ve bağırsağı delinmişti. “Rushdie'nin kan basıncı çok düşüktü, çok kan kaybetti,” dedi savcı.

Lynn Schafferöldürmek için avukatlardan biri, Pazartesi günleri savcıların davayı “açık ve kapalı” olarak sunmaya çalışacağını söyledi.

“Ama polis tanıklarının yaptığı varsayımlara dikkat ediyorlar.” Diyerek şöyle devam etti: “Rab'bin, araştırma biçimlerini etkileyen öldürmesi için bir şeyler olduğunu düşünüyorlar.”

Bir Hata Bildir