Chacho'dan veda: Sergio Rodríguez 38 yaşında basketbolu bıraktığını duyurdu

feateous

New member
Chacho'dan veda: Sergio Rodríguez 38 yaşında basketbolu bıraktığını duyurduGüncellenmiş 19 Haziran 2024 Çarşamba –
14:16

O Chacho Veda ediyor. Sergio Rodriguez Bu Çarşamba, sosyal ağlarında başarılarla dolu 20 yılın ardından basketbolu bıraktığını duyurduğu bir açıklama yayınladı.

El Chacho ayrılıyor 24 başlık rekorunu kırdı ve İspanyol takımıyla yedi madalya kazandı. Zaferleri arasında, beyaz takımla üç Euroleague şampiyonluğu, bunlardan birinin MVP olması ve İtalya, Rusya ve İspanya'daki Lig şampiyonlukları öne çıkıyor.

Sergio, altın jenerasyonun bir parçasıydı. seçim Dünya Kupası'nı, Eurobasket'i ve Olimpiyat Oyunlarında gümüş madalyayı kazanan kişi.

Oyun kurucu, “O gün geldi. 20 yıllık basketbolculuğun ardından hayatımı değiştirecek bir kararı hepinizle paylaşmak istiyorum. Spor kariyerime son vermenin zamanı geldi” diye yazdı. 38 yaşında.

Kanarya bu sezon kazandı Real Madrid Lig, Kupa ve Süper Kupa'ya veda etmenin “ideal” zamanı olduğunu düşünüyor. “Her zaman fiziksel olarak sağlıklı bir şekilde emekli olmayı ve son maçımı kazanmayı hayal ettim. Ve şimdi hayat bana bu hediyeyi sundu” diyor.

'El Chacho' onunla ilk kez sahneye çıktı Öğrenciler 2004'te Lig finalinde ancak 18 yaşındayımEvet, lig ikincisi konumuna ulaştı ve bir sonraki sezon takımını yarı finale taşıyarak ACB'nin Vahiy Oyuncusu seçildi.

2006 yazında Tenerife kendini ilan etti Japonya'da Dünya Şampiyonuİspanya tarihinde ilk kez Arjantin'e karşı yarı finalde muhteşem bir performans sergiledi, yedek kulübesinden 14 sayı attı ve daha sonra rotayı belirledi. NBAbayiliklerinden geçtiği yarışma Portland, Sacramento ve New York.

8 mevsim beyaz

Bu Kuzey Amerika deneyiminin ardından oyuncu, Real MadridSekiz sezonunu geçirdiği, iki aşamaya (2010-2016) ve (2022-2024) bölünerek kazandığı 17 başlık: 2 Euroleague, 1 Kıtalararası Kupa, 4 Lig, 5 Copas del Rey ve 5 İspanya Süper Kupası.

Ayrıca oyuncu, 2013-2014 sezonunda Euroleague'in MVP'si ve ideal beşlinin üyesi, 2013'te İspanya Süper Kupası'nın MVP'si ve üç kez de Ligin ideal beşlisinin üyesi oldu.

İki aşama arasında Sergio Rodríguez, NBA'de şansını bir kez daha denedi ve sonunda 1. oldu. Philadelphia 76ers68 maç oynadığı takımda daha sonra Avrupa'ya dönerek sözleşme imzaladı. CSKA Moskova1 Euroleague ve 2 VTB ligini kazandığı takımla, daha sonra da Emporio Armani MilanMadrid'e dönmeden önce burada 1 Lig, 2 İtalya Kupası ve 1 İtalya Süper Kupası kazandı.

Milli takımla Japonya'daki Dünya Şampiyonluğunun yanı sıra Avrupa Şampiyonası'nı da kazandı. Fransa Avrupa Şampiyonası 2015İdeal beşlinin bir üyesi olduğu dönemde iki gümüş madalya (2012 Olimpiyat Oyunları ve 2007 Avrupa Oyunları) ve 3 bronz madalya (2013 ve 2017 Avrupa Oyunları ve 2016 Olimpiyat Oyunları) kazandı.

Chacho veda konuşmasında eşi Ana'ya, dört çocuğuna, ebeveynlerine ve erkek kardeşi Javi'ye destekleri için teşekkür ediyor. Ayrıca menajerlerine, fizyoterapistlerine ve sponsorlarına.

“O gün geldi. Sahip olduğum her şeyi verdim ve sevdiğim spordan hayal edemeyeceğim kadar keyif aldım. Teşekkür ederim. Bu inanılmaz 20 yıllık yolculuk için çok teşekkür ederim.“, yazıyı bitiriyor.

“Kulübümüzün en büyük efsanelerinden biri”

Real Madrid, internet sitesinden yaptığı açıklamada “tarihimizdeki en önemli başarı döngülerinden birinde yer alan” bir oyuncuya minnettarlığını göstermek istedi.

Kulüp, bu sezon yaptığı açıklamada, “Sergio Rodríguez'in profesyonel bir oyuncu olarak basketbolu bırakacağına ilişkin açıklamasının ışığında, Real Madrid CF, kulübümüzün ve Avrupa basketbolunun en büyük efsanelerinden birine olan minnettarlığını, sevgisini ve hayranlığını göstermek istiyor.” dedi. Tenerife'nin iki efsanesinin ve Rudy Fernández'in emekliliklerini duyurduklarını gördü.