Christina Rosenvinge: “Dürüstlük Synim olarak küçük bir adam var … ama 'kadın yok' yok

feateous

New member
Christina Rosenvinge: “Dürüstlük Synim olarak küçük bir adam var … ama 'kadın yok' yokGüncellenmiş 25 Mayıs 2025 Pazar –
02:57

Albümlerini sunduktan sonra 'The Sphic Versos' (2023), Christina Rosenvinge (Madrid, 1964), bu Cuma İspanya'da açılan yönetmen Alejandro Andrade tarafından Meksika filmi 'Men Ntros'un film müziğini besteledi.

Bu tür bir film müziği yapmaktan diğer tesadüfi müzik projelerine göre hangisi farklıdır?
Süreç çok farklı. Benzer bir şey yaptığım tek zaman, genellikle hareket ettiğim alanda daha fazla şarkı yaptığım 'Karen' filmi olmuştu. Bu durumda, başlangıçta film müziği o kadar da geniş olmayacaktı, ancak yönetmen meclis yapmaya başladığında bana daha fazla parça sordum. Temel bir şarkı olduğunu, İspanyol gitarıyla yapılan enstrümantal bir tema olduğunu ve daha sonra tanınmayan olana kadar çok gürültülü olana kadar bir elktrik temaya dönüşeceğimizi biliyorum.
Film, müziğinde tekrar eden bir temadan bahsediyor: diğer erkeklikler ve kadınlıklar.
Alejandro albümümü 'bir sarışın adam' biliyor ve konuştuğumuz gibi çok iyi biliyorduk: erkeklik fikrinin hem dışarıda hem de içe doğru basan ve ergenlik dönemindeki çocuklara dayatılan sert bir kabuk olarak. Ve bir baba veya anne olarak tanık olmak çok zor. Çünkü gerçek doğasına açıkça yabancı bir şey olarak gördüğünüz bir şey. O zaman düşünüyorsunuz: Onların büyümesine izin verilmemesi ne utanç verici. Sağlıklı ve harika erkekliği ve bu şekilde sertleştirmek zorunda kalmadan.
Dürüstlük kavramına nasıl değer veriyorsunuz?
Eski okula biraz geliyor. Ama çok saygın olduğum bir kavram. Ayrıca, küçük bir adam kavramı olan en az tartışmalı başka bir şeyle fırçalar. Sözlükte küçük adamın ne anlama geldiğini arıyorsanız, size bütünlük, bir çatlaktan, yüksek ahlaki bir hisle anlatır. Ama küçük bir erkek var ama yine de kadın yok. Kelime karışıklığı sorunu için sadece erkeklere atfedilen bir şeydir. Çünkü Rae'ye göre kadınlar da gerçekten erkek.
Hangi film hayatını değiştirdi?
Fellini'nin '8 buçuk'. Başımı açtım. Artık bu 'Alicia'da Pas de las Maravillas' sergisi olduğuna göre, biraz öyle. Hayal gücünde bir delik açtığınız ve muhteşem bir dünyada göründüğünüz bir film.
Yıldızı ne müzikal olacak?
İstediğim şey bir müzikal yazmak. Bırakıyorum. Bakalım birisi okuyor ve alıyor mu?
Cenaze için hangi şarkıyı seveceksiniz?
Ryichi Sakamoto tarafından 'Coda'.
En çok kullanılmış emojiniz nedir?
Kollarını yükselten kadın şöyle diyor: Peki bu nedir?
Duşun altında ne şarkı söyler?
Duşun altında çok şarkı söylüyorum. Ve her türlü şey. Örneğin, bir nedenden dolayı Lucio Battisti'nin birçok şarkısı. Herkes duşta şarkı söylüyor çünkü iki koşul var: çıplak olmak ve duşun, odanın şekli ve sesin olağanüstü olan fayansları nedeniyle çok iyi bir yankılanmaya sahip olması.