“Coco Chanel, bir Nazi subayı ile Ritz'de yaşadı ve başka biriyle seviyordu”

humhum

Global Mod
Global Mod
Philippe Collin'in 'Ritz'in Bartumu' (Galaxia Gutenberg), çağdaş Fransa'nın en siyah hikayelerinden birinin yeni bir bölümünü açar: Nazi İşgali (1940-1944), Ritz Hotel'in kozmopolit senaryosundan anlatıldı, burada fahişeler, ünlü yazarlar, ünlü yazarlar … Hitler'i öldürmek için yansıtılan, frensiz cinsel özgürlüğü keşfeden büyük bayanlar, kokteylin büyük sanatı ve büyük suç sanatı …

Philippe Collin, 1921 ve 1947 yılları arasında, Yabancı Lejyonda hizmet verdikten sonra Fransız milliyetini satın almadan önce New York'taki Hoffman House Hotel'de kokteyl sanatlarını öğrenen efsanevi bir karakter olan Frank Meier'i (Avusturya, 1884-Paris, 1947) kurtardı. Zelda ve Scott Fitzgerald, Jean Cocteau, Ernst Jünger, Sacha Guitry, Coco Chanel'den emin. Sonunda şahit olmak, suç ortağı, işbirlikçi mi? ve Fransa ve Avrupa tarihinde acımasız sayfalar yazan en yüksek ve karakterlerin sırdaşı.

“Cümle” Madam Bovary Flaubert'e ödünç veriyor. Frank Meier, Ritzm Barmen benim

“Karakterin beni çabucak büyülediğini keşfettiğimde.” Anlamaya çalıştım. Başına, şüphelerine, işkencesine, acısına, büyük dünyayla ve Ritz Bar'da bardakları geçen dünya ile ilişkileri içine girmeye çalıştım. Dolayısıyla doğru, haklısın, Ritz'in barmen benim. Benim karakterim aynı zamanda gerçek ve hayali.

–Bay bir önlemle, 'Great Gatsby'nin yazarı Scott Fitzgerald'ın kitabının nihai kökeninde olduğu söylenebilir. Ritz Buman'a anılarını birçok şeyi değiştirmek, dünyayı bir dereceye kadar değiştirmek için yazmasını öneren kişidir.

“Bu benim için bir tür haraç.”

“Oradan, Nazi işgalinin” başka bir “hikayesini anlatıyorsun. Fransa yoksulluk, sefalet, zulüm altında yaşarken, karakterleri, suçun mutlak direnişle geçebileceği en rafine ve kozmopolit otelin en rafine çubuğunda içki alıyor.

“Eğer … Ritz, işgal altındaki Fransa'nın geri kalanının bir tür modeli veya aynasıydı.” Ve o otelin kalbinde casuslar, Chivatos, Wehrmacht memurları, dirençli, çapraz. Barmen Frank Meier, dinledi, korundu, kapsandı, karakterle ve hayatta kalmak için bir diplomattı. Aynı zamanda bir dereceye kadar bir aktördü. Naziler ve Fransızlar arasında belirgin olan bölümler arasında meydana gelen bölümleri sayabilirdi. Aynı salonlarda aynı odalarda hem paylaşılan yatakları hem de cesetleri unutmadan.

– Wehrmach'ın bir subayı olan yirminci yüzyılın Alman edebiyatının en büyük büyüklerinden biri olan Jünger, kitabında seçkin bir pozisyonda. Gerçekte, otel Raphael'de yaşadı ve Fransız işinin işkence gördüğü “Rue” Lauriston'dan iki adım, Majestic Hotel'de “çalıştı”. Barmeniyle diyalog yazan okuyucular, Ritz'in aynı zamanda en yüksek bir grubun savaşı sona erdirmek için Hitler'i öldürme projesini başlattığı senaryolardan biri olduğunu keşfedecek, memnun edecek …

“Yani, bu hikaye iyi biliniyor.” Rommel gibi bazı kahramanlar intihar etti, diğerleri Hitler'in köleleri tarafından öldürüldü, Jünger, Speidel ve Stülpnagel gibi diğerleri, Hitler'i savaşı sona erdirmek için öldürmek isteyen konjurörlerden mesaj alışverişi için “kapak” olarak hizmet eden Ritz'de geçti.

– Aynı zamanda, Ritz Barman, birçok durumda Arletty ve Coco Chanel gibi ünlü kadınların “sevgi dolu işbirliğine” tanık ve suç ortağı oldu.

“Arletty, efsanevi karakterler oynayan ünlü bir aktrisdi. Hans Jürgen Soehring ile olan aşk hikayesi, işgalin büyük aşk olaylarından biriydi. Bu skandal hikayesi için onu parçalayan dar bir Goering işbirlikçisiydi. Bir mahkeme onu yargıladığında aktrisin bir kopyasıdır: «Hey, kalbim Fransız; Ama benim C … uluslararası ». Öte yandan Chanel, bir Nazi subayı ile Ritz'de yaşadı, bir başkasıyla sevdi ve bu kapsamla iş yaptı.

– Bu ve diğer hikayeler aracılığıyla Ritz, işgal sırasında aynı zamanda “cinsel kurtuluş” un kamusal bir alanıydı.

“Ben böyle ince biriyim.” Nazi memurları, kızlar, erkekler, bayanlar, bayanlar, ücretsiz olarak ödenen veya teslim edilen lavabolar fahişel alanlar olarak kullandılar. Başka bir uçakta, Jünger'in Florence Gould ile görünüşleri, Ritz Bar'a seksi bir komedi tonu verdi.

– Ritz aynı zamanda bok mağazalarının bir yeriydi. Goering ve köleleri Yahudi ailelerden çalıntı eserler satın aldı ve sattı. Barmanınız bu kirli işletmelere katıldı mı?

“Kanıtlanmadı … ama şüphelenebilirdi.” Frank Meier işgal sırasında Paris'teki Bentley'de yürüdü. Böyle şık bir çubuğun çubuğunun arkasındaki temaslarından yararlanabileceğinden şüphelenmek mantıklı görünüyor.

Frank Meier, kozmopolitin nasıl yaşayacağını bilmek için bir dünya yarattı. Bazı sırdaş ve polis ödünç veren Yahudi atalarını tutabilir misiniz?

“Frank'in sonu da çok karanlık.” Paris'in çevresi olan “banlieue” nde Pantin'e gömüldüğünü keşfetmek onlarca yıl sürdü. İki paralel muhasebe ile birikmeyi başaran servetin ne olduğu açık değil. Haleflerinden bazıları aşırı sağda milital hale geldi. Polis arşivleri, Fransız ve Alman polisinin Yahudi kökenlerinden Nazizm'in olası bir düşmanı olarak şüphelendiğini kanıtlıyor. Efsanemiz var.