Evinde 20 milyon euroyla yakalanan yolsuzluk yapan müfettiş, rüşvetleri polis makinesiyle paketledi

feateous

New member
Evinde 20 milyon euroyla yakalanan yolsuzluk yapan müfettiş, rüşvetleri polis makinesiyle paketledi
Daniel J. Ollero

Güncellendi 14 Kasım 2024 Perşembe –
00:26

İspanya'ya getirilmesine yardım ettiği her büyük uyuşturucu sevkiyatı için yaklaşık bir milyon avro kazanmasına rağmen, Madrid Ekonomik ve Mali Suçlar Birimi baş müfettişi (kendi evinde mahsur kalan yaklaşık 20 milyon uyuşturucuyla birlikte yakalandı) rüşvet işlemek için polis karakolundaki para paketleme makinesini kullandı uyuşturucu kaçakçılarından alıyor.

Bu amaçla GRAN MADRID'e açıklanan polis kaynaklarına göre Başmüfettiş Oscar Sánchez Gil makine dairesinin boş olduğu anlardan yararlandı evinin asma tavanında ve duvarının arkasında bulunan para paketlerini hazırlamak.

Onlar da bulundu Ofisinde 500 banknotla yaklaşık bir milyon euro aynı kaynakların işaret ettiği gibi, İspanya'ya yapılan son büyük kokain sevkıyatının yapılmasına yardımcı olan komisyon olan resmi kurumlardan.

Kişisel bilgisayarınızda da Açık bir sanal kripto para cüzdanı buldular farklı kripto para birimleri içerir. Müfettişlerin uyuşturucu kaçakçılığı örgütünden gelen fonlar mı yoksa kendi zevkleri için kişisel fonlar mı olduğunu açıklığa kavuşturmaya çalıştıkları varlıklar.

Uyuşturucu parasının yeni adresi peşin çoktan Kara para aklamaya yönelik kurumsal yapı şimdiye kadar biliniyordu.

Ve Ekonomik ve Mali Suçlar Birimi'nde uzmanlaşmış bir komutan olmasına rağmen 'El Anodino' lakaplı bu ajan, uyumlu bazı önlemler (Evinizde gelişmiş bir güvenlik sistemi, gözetim ve izlemeyi mümkün kılmak için kullanılmış arabaların sürekli değiştirilmesi ve üçüncü şahısların gözünde düşük profil) belirli dozlarda cimrilik ve büyük hatalarla Kara parayı idare etmek için polis makinelerini kullanmak ya da kendi kayınvalidesini paravan olarak kullanmak gibi.

Bu nedenle Ángel Sánchez Gil Yalnız düşmedim Geçen hafta çarşamba günü sabahın beşinde özel polis güçleri Villalbilla'daki villasına baskın yaptığında. Arasında Gözaltına alınanlar arasında eşi Noelia da yer alıyor.Alcal de Henares Adli Polisinin Kişilere Karşı İşlenen Suçlar 1. Grubuna atanan, ve kız kardeşiKomplodaki rolü VTC şirketleri aracılığıyla para aklamaktı.

Tek dereceli ayrılık ve uyuşturucu parası aklandı katmanlı iş yapısı – yenilerin eskileri tamamen yuttuğu Rus yüz buruşturmaları biçiminde – bu aklamanın klasik ve kanonik bir yolu başkentlerden.

Ancak araştırma her zaman kolay bir iş değildi. Bu bir yıldan fazla sürdü ve ona yakın kaynaklar şunu belirtiyor: Suçlayıcı konuşmaları yakalamak için mikrofon bile takmak zorunda kaldılar. baş müfettişin uğrak yeri olan bir restoranda.

Böylece ülkemiz yetkililerinin birkaç gün sonra tutuklanması hızlandırıldı. 13 bin 62 kilo kokain ele geçirilecekİspanya'da bugüne kadar ele geçirilen en büyük zula, Guayaquil'den (Ekvador) meyve sevkiyatı olarak kamufle edilmiş bir konteynerin içindeydi.

Bununla birlikte, Sánchez Gil'in İspanya'ya girmesine yardım ettiği kokain sevkiyatı başına yaklaşık bir milyon avroya yakın ücret aldığı tahmin ediliyor. Cesetteki operasyonda ele geçirilen şeyin paranın tamamı olmadığından şüpheleniyorlar yolsuzluğa bulaşmış ajanın almış olacağı.

Üniformalı adam ve ailesi, milyon dolarlık varlığa sahip olmalarına rağmen görünüşlerini sürdürdü. basit bir yaşam tarzı – bazen cimriliğin sınırında – Çocuklarını bir kamu merkezinde okutarak kendisini günlük lükslerden mahrum etti ve (aynı zamanda bir polis memuru olan) babasını Alcal de Henares'in tarihi merkezinde mütevazı bir aile apartman dairesinde yaşattı.

Komşularına göre Sánchez Gil'in tek alışılmadık hareketleri şunlardı: sık sık araba değiştirmesi. Polisin adamın evini nasıl yıktığına tanık olan bir komşu, “Bir Range Rover, bir BMW, bir Mercedes gördüm… ama plakaları yıllar öncesinden kalmaydı” dedi. uyuşturucu müfettişi tomar tomar para arıyorum. Bu sırada vücutta bir uğultu yayılır: Bulacak ne kadar kaldı?