Hamas üç İsrail rehinesi yayınladı ve Gazze'nin kontrolünü iddia ediyor

feateous

New member
Hamas üç İsrail rehinesi yayınladı ve Gazze'nin kontrolünü iddia ediyorGüncellenmiş Sbado, 8 Şubat 2025 –
10:45

Kibutz Beeri'de ve Güney İsrail'deki Nova Festivali'nde kaçırıldıktan 491 gün sonra, Eli Sharabi (52), Veya Levy (34) ve Ohad Ben Ami (56) ateşkesin beşinci borsasında serbest bırakıldı. Gazze Şeridi. Üç İsrail-Rocics'in görüntüleri, neredeyse hiç güçle ve silahlı kolunun sahnesinde konuşmaya zorlanıyor Hamas– Ülkeleri üzerinde büyük bir etkiye neden oldular. Geri dönüşünüz zor olacak ve sadece fiziksel düzeyde değil. 7 Ekim 2023 saldırısında, Sharabi ve Levy'nin karısı ve iki kızı öldürüldü. Öte yandan Ben Ami, 15 ay önce kaçırılan ve serbest bırakılan karısıyla tanışır.

İsrail Bu SYSA 183 Filistinli mahkumları, 18 kalıcı zincir de dahil olmak üzere serbest bırakırken, iki parti 19 Ocak'ta harap olmuş Gazze Şeridi'nde başlatılan yangının ikinci ve üçüncü aşaması için müzakere ile karşı karşıya.

Önceki durumlarda olduğu gibi, Hamas, tüfekler ve cmaras ile donatılmış üç İsrail'i temsilcilerinin temsilcilerine teslim ettiği bir halka açık tören düzenler. Kızıl Haç. İlk kez, “imza” nın ritüeli ve sahnede rehinelerin zorunlu selamlaması ve ifadeleri gerçekleştirildi. Balah'a Deir Filistin Enclave'in merkezinde.

Yaklaşık 200 asker konuşlandıran Hamas'ın silahlı kolu, başbakan İsrail'in iyi bilinen sloganına Allusin'de sahnede pankartlarda yazılmış birkaç mesaj gönderin. Benjamn Netanyahu Büyük saldırı sırasında Hamas'ı tamamen bitirmeyi vaat ediyor ya da “Sel oluyoruz … Bir gün sonraız”, ilk etapta 7 Ekim 2023'teki cihatçı saldırı adına ve sonra sadece İsrail değil , savaştan sonra Gazze şeridi Hamas'ın kontrolü altında değil. Belki ABD Başkanı'na bir mesaj Donald Trump Birkaç gün önce Filistin yerleşim yerleşiminin kontrolünü ele geçirme ve sakinlerinin transferi sonrasında yeniden inşa etme arzusunu ilan etti. Dün gece Trump, yankılanan Filistin reddi ve Rabes'in geçişini provok ettiği planı yürütmek için acele etmediğini açıklıyor.

Sharabi, Ben Ami ve Levy'nin dramatik hikayeleri

Üç İsrail, savaşın başlangıcından bu yana en kötü rehinede evlerine geri dönüyor.

Hamas'ın saldırısında Kibutz Beeri Gazze Şeridi sınırına yakın, teröristler Sharabi'yi kaçırdı ve karısını öldürdü Lianne (48), İngiliz kökenli ve iki kızı Noya (16) ve Yahel (13). Erkek kardeşi Yossi Evinin yakınında yaşadığı da kaçırıldı. Bir yılın, Hamas bir anlaşmaya varmak için hükümetine peda yaptığı bir videoyu yaydı. Saldırıdan 102 gün sonra öldüğü ilan edildi. Vücudunuz ateşkesin son aşamalarında teslim edilmelidir.

Başka bir Sharabi kardeşi, Sharongeri dönüşleri anlaşması lehine kaçırılan ailelerin ana seslerinden biridir. “Kardeşlerim geri dönene kadar dinlenmeyin. Eli geri döndüğünde, karısının ve çocuklarının öldürülüp öldürülmediğini bilmiyorum,” diye açıkladı İsrail'in televizyonuna yapılan sayısız müdahalesinden birinde.

Alman vatandaşı olan Ben Ami ve karısı Raz Ayrıca, daha fazla ölü ve 30'u Hamas'ın saldırısında kaçırılan en dövülmüş olanlardan biri olan Beeri'de kaçırıldı. “Zor koşullarda ve sürekli aşağılamalarda psikolojik teröre maruz kaldığım 54 günlük esaretten sonra Raz, Kasım 2023'ün sonunda bir hafta boyunca yürürlükte olan ateşkeste serbest bırakıldı. O zamandan beri kocasını onunla birlikte bekliyor. Üç kızı, bazıları saldırıdaki yaraları nedeniyle endişe ile saldırıya mucizeden kurtuldu.

Veya Levy, Eli Sharabi ve Ohad Ben Ami.AFP

Levy, ateşkeste bugüne kadar yayınlanan en genç adamdır. 7 Ekim 2023'te Nova'daki karısı Einav (32) ile birlikteydi. Bu MSICA Festivali için mümkün olan muazzam komplekse karşı silahlı saldırıdan sonra Geri çekilmeçift Reim Kavşağı'nda bir Antiareo Minirefug'a kaçtı. Kendilerini çağrıya ve “ölüm sığınağına” kurtarmaya çalışan 27 gencin 7'si terörist el bombalarının (birçoğu içeriden geri döndü) hayatta kaldı, 16 kişi de dahil olmak üzere, karısı da dahil olmak üzere öldürüldü. Einavve 4 kaçırıldı. Levy Amerikan-İsrail ile şiddetle yakalandı Hersh Goldberg-Polin (Ağustos ayının sonunda, askerlerin bir tnel'e gelmesinden şüphelendiklerinde diğer beş rehineye kadar kısa bir mesafede çekilen Hamas'ın esirleri tarafından öldürüldü). Elia Cohen ve Alon Ohel.

Hamas'ın yaklaşık 500 gün bekleyen bir beklemede bittiği listede adının göründüğünü onayladıktan sonra, annesi Geula Duygu ve gerginlik hakkında zar zor konuşabilir ve torununa cit olabilir Almogüç yaşında. “16 ay boyunca, küçük almog öldürülen annesi ve kaçırılan babası olmadan. Şimdi görebiliyordum. İnanamıyorum,” dedi Levy de DeCa'nın kardeşi iken küçük olandan daha heyecanlı bir araya gelmeden saatler önce Almog “Bir baba doğdum.”

Diyerek şöyle devam etti: “Ohad, Eli ve veya ya da ya da hiç şüphe bırakan başka bir ham ve acı verici testin kurtuluşunun rahatsız edici görüntüleri. Rehinelerle kaybedecek zaman yok ve hepsini sonuncuya kadar kurtarmalıyız! Şimdi!” Kaçırılan Aileler Forumu.

Ateşkes Anlaşması çerçevesinde Hamas, yüksek ateşin ilk aşamasında (42 gün) 17 rehineyi ve 251 İsrail ve yabancının kaçırılmasından sonra esaret altında 59 (35 ölü ilan edildi dahil) 59'u yayınlamalıdır. İsrail binlerce Filistinli mahkumu serbest bırakmalı ve Mısır sınırındaki Philadelphia ekseni de dahil olmak üzere Gazze Şeridi'nin geri çekilmesini tamamlamalıdır.

Filistin mahkumları ve askeri çekilme

Ayrıca İsrail, Hamas'ın bu Cuma günü açıkladığı gibi 183 Filistinli mahkum bıraktı: ” Gazze Şeridi Borsa anlaşmasının ilk aşamasının bir parçası olarak 7 Ekim saldırısından sonra tutuklandı.

Bu Pazar, Ordu tamamen çekilmeyi planlıyor koridorNetzarim– Filistin yerleşim yerleşiminde savaşta 6 kilometrelik MS'de. Şeridi ikiye bölen bu koridorda, bir Amerikan güvenlik şirketi, Gazze'nin kuzeyindeki saldırı sırasında muazzam Mayora oldukları güney otomobillerin dolaşımını gözden geçirmekten sorumludur. Ekim ayından bu yana bu kuzey bölgelerinde yoğunlaşan askeri bir saldırıda evlerinin yok edildiğini gördükten sonra en az üçte birinin güneye geri dönmesi gerektiğine inanılıyor.