Lehecka, Nadal'ın Madrid Masters'daki güzel hikayesine son veriyor

feateous

New member
Lehecka, Nadal'ın Madrid Masters'daki güzel hikayesine son veriyorGüncellenmiş 1 Mayıs 2024 Çarşamba –
02:26

Oldu Jiri Leheckapistte öne çıkmak için birçok silaha sahip güçlü bir Çek tenisçi, bunu gören son kişi Rafael Nadal yolunda Manolo Santana. Eski dünya 1 numarası ve 22 Grand Slam şampiyonluğu kazanan, belki de sadece Roland Garros'un geride bıraktığı favori kortlarından birine vedası, yeni bir başarı elde etme umutlarını ektiği bir maçın ardından bu Çarşamba gününün erken saatlerinde gerçekleşti. İlk setin sonuna kadar galibiyet aldı ve ciddi bir rakibe ve kendi fiziksel rezervlerine karşı sonuna kadar mücadele etti. Nadal'ın backhand'i dışarı çıktı ve Lehecka 16. raundu 7-5 ve 6-4'lük skorlarla iki saat bir dakikada kazandı.

22 turnuvanın 20'sinde oynadıktan sonra sadece geçen seneki turnuvayı sakatlık nedeniyle kaçırdı ve ilkini, henüz çocukken, bu turnuvaya katılan en iyi oyuncu, eşsiz dengesinin de gösterdiği gibi ayrılıyor. Kimsenin bu kadar çok unvanı ya da bu kadar çok zaferi yok. Beş kez şampiyon olan ve kazandığı 59 maçla yakında 38 yaşına girecek olan Nadal, turnuvanın sert zeminde ve kapalı alanda yapıldığı Casa de Campo Rockódromo'da kupayı kaldırmayı başardığı için başkentin kralı oldu. . Bunun son kez oynayacağını açıkladığından beri orta sahadaki her varlığı özel bir duygu atmosferine büründü ve son gecesinde ezici bir şekilde katlandı.

Nadal yaşadığı tek kırılma noktasını değerlendiremedi. Sekizinci maçta 5-3 gitme ve servis atma ihtimali vardı ama Çek oyuncu bunu harika bir paralel forehand vuruşuyla bastırdı. Lehecka, 31., çok komple bir oyuncu. Hız ve yön ile yaptığı bir hizmetin yanı sıra, genellikle saatte 220 kilometrenin üzerinde, kutunun kesişme çizgisine açık olarak yerleştirebildiği anda, ister sağdan ister sağdan olsun alttan sağlamlığa sahip olur. backhand ile ve kasete yaklaşırken iyi el ile.

Çok önemli bir oyun

Onbirinci maçta maç bozuldu. Lehecka kırmayı başardı ve arka arkaya sekiz sayı zincirleyerek seti kazandı. Zorlu maçın ardından Nadal'ın şansı Pedro Cachínİki sette galibiyet almaya çalışacaklardı. 24 yaşındaki Çek yeni bir adım attı kırmak İkinci setin ilk maçındaki bu durum, tribünlere her zaman kızan yerel taraftarların idolü için işleri oldukça zorlaştırdı.

Turnuvaya geldiği sırada, Brisbane'deki ATP 250 çeyrek finalinde tekrar sakatlandıktan sonra Conde de Godó'da sadece iki maç oynadı. Ürdün ThompsonMadrid Masters 1000'de üst üste üç maç kazandığını bile görmemişti. Nadal, bir buçuk yıldır neredeyse sıfırdan sonra Roland Garros hazırlıklarını hızlandırmaya çalışıyor.

Caja Mágica'da rekabetçi bir ritim yakalamayı ve ikinci tur gibi zorlu maçlar oynamayı başardı. Alex de MinaurGeçen hafta onu Barselona'da durduran oyuncu, üç saatten fazla fiziksel gösteri gerektiren Cachín'e karşı oynayan oyuncu ve bu gece kendisi için alışılmadık bir zamanda Lehecka'ya karşı oynayan oyuncu. Maksimum garanti sürümüne sahip olmasına rağmen Carlos Alcarazkarakteri, bağlılığı ve tenisi için asla en uygun olmayan koşullara muazzam bir başarıyla uyum sağlama yeteneğiyle bu şehirde her zaman hatırlanacak.

Nadal, sahanın ortasından 2005, 2010, 2013, 2014 ve 2017 yıllarındaki zaferlerinin görüntülerini, sahada kendi adını haykıran seyircilerin coşkusu arasında seyrediyordu. Konuşmasına “Bu bir şakaydı, gelecek yıl döneceğim” diye başladı. Ciddi bir şekilde konuşarak, “Görüntülere bakınca bazıları başka bir hayattanmış gibi görünüyor” dedi. “Benim için bu sizin bana verdiğiniz bir hediyeydi, belki de kazandığım tüm Grand Slam'lerden daha önemli. Bir hobi olan şeyi işim haline getirebildiğim ve bunu olağanüstü bir şekilde yapabildiğim için şanslıyım. Daha fazlasını isteyemem. Umarım bir bakıma yeni nesillere olumlu bir örnek olmuştur. Söyleyebileceğim tek şey teşekkür ederim. Hayat ve beden bir süredir bana bu günün gelmesi gerektiğine dair sinyaller gönderiyordu.