Pablo Gallego Boutou 'Bar Urgel' ile ilk Diana Zaforteza ödülünü kazandı

humhum

Global Mod
Global Mod
Diana Zaforteza Kendi adını taşıyan ödülle gurur duyardı: İlk edisyonunda 439 eser. Geçtiğimiz Ocak ayında Dolores Rodés, Lluís Coromina, Patrick Hoogvliet, Josep Massot, Mario Rotllant ve Antonio Zaforteza tarafından 11 Ekim 2022'de ölen editörün anısına desteklenen 20.000 avro değerindeki bu anlatı ödülü, edebiyatta yenilikçiliği ve genç yazarlığı teşvik etmeyi amaçlıyor. dolayısıyla alıcıları 18 ila 45 yaşları arasındaki yazarlardır.

Héctor Abad Faciolince, Isabel Coixet, Aixa de la Cruz, Ignacio Martínez de Pisón ve Azahara Alonso'dan oluşan jüri ödülü şu isimlere verdi: 'Bar Urgel' Pablo Gallego Boutou (Madrid, 1989) “nefret söyleminin normalleşmesinin neden olduğu çatışmaları empati ve mizahla tasvir eden özgün ve yeni bir roman olduğu için. Olağanüstü bir ses ve kayıt mozaiği aracılığıyla çağdaş dünyanın karmaşıklığına erişiyoruz.

O 'Bar Urgel' var, kazananı uyarıyor: «Buraya sık sık gitmeye başladım ve sahibiyle arkadaş oldum. O masalarda beni zorlayan şeyler gördüm, duydum; Aile deneyimime doğru bir yolculuğa çıktım. Gallego Boutou'nun erdemleri arasında Ignacio Martínez de Pisón, olay örgüsünü kaybetmeden farklı tarzları birleştirme yeteneğini ve bazı hikayelerin sertliğini hafifleten mizah anlayışını öne çıkarıyor. Bir sinema ve tiyatro adamı olan Gallego Boutou, yetmişli yıllarda Barselona'da Güney Koreli bir tekvando oyuncusu hakkında uzun metrajlı bir film için hazırladığı senaryoya benzer şekilde şiir geliştirmiş ve senaryo yazmıştı.

«Gördüğüm her şeyi, duyduğum konuşmaları not alıyorum. Gallego Boutou, “Roman yazdığımın farkında olmadan yazdım” diyor. 'Bar Urgel'de yazardan çok şey var, her ne kadar bir otokurgu çalışması olarak tasarlanmasa da. Bir aktör olarak rolü ona kelimelere akıcılık kazandırmasına ve yazılı dile sözlülük kazandırmasına olanak tanıdı.

Mizah anlayışı onu, gerçek hayattaki insanların absürt durumlarının kurgusal karakterlerden farklı olmadığı bir sınır bölgesine yerleştirdi. Şiire gelince, Gallego Boutou'nun 'Bar Urgel'i “dışlananların güzelliğine” saygı duruşunda bulunuyor. Kazanan çalışma 23 Ekim'de Galaxia Gutenberg tarafından yayınlanacak.