Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, 2026'da yeniden seçime aday olmayacağını açıkladı

feateous

New member
Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, 2026'da yeniden seçime aday olmayacağını açıkladıGüncellendi 26 Kasım 2024 Salı –
08:36

Anne Hidalgo, 2026'da Paris belediye başkanlığına üçüncü dönem için aday olmayacak. Onun yerine PS senatörü çıkacak Rmi Dolandırıcılığı. Sosyalist, Le Monde gazetesine verdiği röportajda, “Üçüncü dönem için aday olmayacağım. Bu uzun zaman önce verdiğim bir karardı” dedi.

65 yaşındaki belediye başkanı, “Ben her zaman iki dönemin köklü değişiklikler yapmak için yeterli olduğu fikrini savundum” diye ekliyor.

Hidalgo sosyalistlerin yerini aldı Bertrand Delano. İlk kez 2014'te seçildi, belediye başkanına liderlik eden ilk kadın oldu ve 2020'de yeniden seçildi. Bu ikinci döneme, kentte geçen yaz düzenlenen Olimpiyat Oyunlarının başarısı damgasını vurdu.

Belediye seçimlerine bir buçuk yıldan az bir süre kala Anne Hidalgo, Belediye Meclisine geldiği zamanki gibi “son güne kadar aynı enerjiyle belediye başkanı olarak” kalacağının garantisini veriyor.

Kararını, Parislilere “saygı” gereği “yeterli önceden bildirimde bulunarak” duyurmak ve onun büyük takipçilerinden biri olan sosyalist senatör Rémi Fraud tarafından gerçekleştirilen “sakin bir aktarıma” hazırlanmak istediğini söyledi.

53 yaşında, 10. bölgenin eski belediye başkanı, belediye çoğunluk grubuna başkanlık ediyor Paris KonseyiAnne Hidalgo'ya göre, Paris belediye başkanı olmak için “gerekli sağlamlığa, ciddiyete ve birlik kapasitesine sahip”.

Duyuru, eski birinci yardımcısının bir hafta sonra geldi Emmanuel Grgoire Kendisini “gerginliği azaltmak” için aday ilan edecek ve “Parislilerin uzlaşmasının belediye başkanı” olacaktı. Bu Salı gecesi adaylığı etrafında ilk gösteriyi düzenliyor.

Meclis üyesi, “Rmi'nin Paris'in bir sonraki belediye başkanı olma görevi var, ancak karar verecek kişi ben değilim, hiçbir şeyi empoze etmiyorum, sadece bir işaret veriyorum. Karar vermek Parisli sosyalist aktivistlere kalmış olacak” diyor .

Gelecekteki projeleri sorulduğunda Anne Hidalgo, Le Monde'a, 2022'de tarihsel olarak düşük bir puan (%1,74) kaydettiği için bir sonraki başkanlık seçimleri için “hiç aday olmadığını” açıkladı.

2026'dan sonra hem PS hem de Avrupa Parlamentosu üyesi ile “sosyal demokrat ve ekolojik bir gücün ortaya çıkmasına katkıda bulunmak” istiyor Raphal GlucksmannPublic Plaza'nın lideri, ona göre bu gücün “liderliğini üstlenebilir”.

Le Canard Enchan'a göre Brüksel'deki Bloomberg Vakfı'nın yönetimini devralabilecek Anne Hidalgo, “Aynı zamanda ulusal ve uluslararası ölçekte iklim adaleti konularına yatırım yapmaya devam edin” diyor.