Pilar Sousa, 'Stoic' yazarı: “Taylor Swift, 35 yılına kadar değişmez ve esnek bir kadının en iyi şu anki örneğidir”

feateous

New member
Pilar Sousa, 'Stoic' yazarı: “Taylor Swift, 35 yılına kadar değişmez ve esnek bir kadının en iyi şu anki örneğidir”Olsa da Etkili Kadınlar içinde stoiklikPorcia Catn gibi ve bazı hikayeler Aspasia de Miletus'un geri çekilme ve filozof gibi konularda scratic öğretmen olacağını gösteriyor, yazıların ve öğretilerin mayorası erkeklerden geliyor ve erkek izleyicilere hitap ediyor. Bugün bile dersleri Snec, Epictet veya Marco Aurelio Bizi artık kontrol edemediğimiz dış faktörlere bağlı olmayan duygularla almamıza davet eden sosyal ağlarda kaslı içerik yaratıcılarından geliyorlar. Bu tutum, idealine bağlı bir tür duygusal soğukluk olarak yorumlandı – veya yanlış anlaşıldı Erkek rolüözellikle askeri, spor veya siyasi bağlamlarda.

Yazar ve çok disiplinli sanatçı Pilar Sousa.Kitap alanı

Ancak, “Stoizmi teşvik eden iç güç, esneklik, erdem ve rasyonalite evrensel değerlerdir” diye savunuyor Pilar Sousa (Barcelona, 17 Temmuz 1995), çok disiplinli sanatçı Bu klasik filozofta kişisel gelişim ve benlik disiplin için güçlü bir araç bulundu. Bu dahili gezi, gibi zorlukların üstesinden gelmesine izin verdi. Yeme bozuklukları, depresyon, istismar ve kişisel ihanetlerhesap.

“18 yılım için güçlü bir bilinç uyanışı, geleneksel olandan daha fazla gitmem ve bakmam lazım Daha güçlü yapıyordum“Şimdi göreviniz bu hayati dersleri diğer kadınlarla paylaşmaktır”, böylece en karanlık anlarda bile ışıklarını bulabilirler. “Ve bunu yeni kitabında açıklıyor: Stoacı (Ed. Kitap alanı) ve Instagram, Tiktok ve YouTube gibi platformlarda.

Neden bir kadın stoacılık?
Tarih kitaplarında referans olarak aldığımız büyük felsefi figürler her zaman erkektir, kadınlar kültürel meselelerle susturulmuştur. Bu, zamanlarında entelektüel bir etkisi olmadığı anlamına gelmez. Diotima de Mantinea Bayram Örneğin, sevgi ve bilgelik hakkında platn öğretiminden. Kaç kadın, kaç öğretmen ve kaç tane bilmediğimizi merak ettim.
Bugün DA'daki kadınların karşılaştığı temel zorluklar ve Stoacılık onlarla yüzleşmeye nasıl yardımcı olabilir?
Mevcut kadınların büyük zorluklarından biri korkudur. Birçok yönden özgürüz ve kendimizi yüzlerce yıl boyunca sürüklediğimiz büyük zincirlerden kurtardık, ancak söylenecek, duyulmamak ve ret korkusu bugünün kadını köleleştirmeye devam ediyor. Stoacılık, kontrolünüzün dışındaki her şeyi serbest bırakmanız ve gerçek gücünüzü, iç durumunuzu, tutumunuzu ve merkezinizden aldığınız kararları almanız için araçlar sunar.
Birçok kadın, ya başkalarının beklentilerini yerine getirmediği, kendilerini önceliklendirmeleri ya da “yeterince” olmadıklarını hissettiği için aşırı suçluluk ile yükleme eğilimindedir. Stoacılık, kendinizi bu suçluluktan kurtarmaya ve daha fazla huzurla yaşamanıza nasıl yardımcı olabilir?
Temellerinden biri akıl kullanımıdır. Onları tanımlamadan kendi düşüncelerinizi gözlemleme uygulaması, yani bazen bize sahip olan ve bizi tanımlanmış hissetmediğimiz şekillerde hareket ettiren fikirler. M için en pratik ve karo derslerinden biri, bilinç egzersizidir. Düşüncelerinizden çok daha fazlası olduğunuzu, dürtüsel davranmanız gerekmediğini, tepki vermek yerine cevap verebileceğinizi anlayın. Kaçınılmaz ve gerçekleşecek dış koşullar olmadan ortalanmış ve sakin bir yaşam sürmenize yardımcı olur. Kaçınabileceğiniz şey, kontrolünüzden kaçan koşullar hakkında tüm bu düşünce kalıplarına bağlı kalarak doğan acıdır.
Stoizm genellikle duyguların bastırılması ile ilişkilidir. Bunun baskılamak değil, ne hissettiğimizi daha iyi yönetmekle ilgili olduğunu nasıl açıklar?
Stoacı duygusal zeka, duyguların kader, çelişkili ve az tarafsız olduğunu anlamaktır. Onları iyi ve kötü olarak kataloglamak, öfkeyi reddetmeniz ve neşeyi vurgulamanız gerektiğini söylemek değil, akıllıca, ağırlıklı ve ilk dürtü için taşımanıza izin vermeden cevap vermeyi öğrenmek. Zihin genellikle çok ölen, güvensizliklerimizi yansıtır. Ancak başarısız olduğumuzu görmek için yeterince alçakgönüllülük var ve bizi daha iyi olmaya yönlendiren tutarlı bir karar alıyoruz. Bu çok daha az baskılamıyor, çünkü sakladığınız her şey başka bir yer buluyor. Örneğin, mvil veya tütün telefon bağımlılığı şeklinde. Bu nedenle, çözüm duyguyu bastırmak değil, kendinizi çok derin bir benliğe sahip olmaktır. Ne hissediyorum? İlk kez ne zaman hissettim, bu sebep geliyor mu? Çok fazla kendi başvurusu yapmalısınız. Bizi pervasız eylemler ve aynı hatalar yapmaya yönlendiren duygulardan çok daha fazlasıyız.
Şu anki tercih ettiği Stoacı kim?
[Piensa]. Taylor Swift, değişmez kadının en iyi mevcut örneğidir ve 35 yılına dayanıklıdır. Bunu hayatının farklı aşamalarında ve zorluklarında gösterdi ve yüzyılın en büyük müziğinin referanslarından biri oldu. Ve bu, 30 yaşından kadınlara, bir tür fil mezarlığına kadar, çok fazla taze görünüme sahip diğer gençlerle değiştirilecek bir sektördeki bir kilometre taşıdır. Birçok kadın 30 yıldan itibaren korku hissediyor çünkü dünyanın bittiği ve fırsatları var gibi görünüyor. Ve o, kadınların zafer kazanmaya devam edebilecekleri ve hedeflerini çok daha büyük ve önemli hale getirebilecekleri canlı bir şov.
İstismarlar veya yeme bozuklukları gibi kitap sayma bölümlerinde çok şeffaftır. Stoacılık size kişisel olarak nasıl yardımcı olur?
Değişen bir gerçeklikte yaşıyoruz. Hiçbir şey statik değildir, hiçbir şey her zaman aynı kalmaz. Stoacı bir kadın aynı kırmızıda iki kez yıkanamaz, çünkü ne RO aynı değildir ne de aynı kadındır. Hayatın tüm aşamalarının farklı olduğunu ve her birinin size benzersiz bir öğrenme sağladığını anlamak, AM pes etmeme yardımcı oldu. Her ne kadar 18 yıldır yeme davranışı bozukluğu yaşıyorum ve hayatımı veya insanımı tanımlamayan bir tedavi merkezine kabul edildim. Dahası, yaptığı şey, olduğum kadını zenginleştirmek. Her zaman genişlemeye ve bilgeliği kazanmaya devam edebilirim. Güzel olan, öldüğün güne kadar sonsuza dek sonsuz bir çırak olacağınızı bilmek! Öğrenecek ve keşfedilecek çok şey var, ileride sahip olduğunuz her şeyin mutlu ve heyecanlı sabahı için uyanmaktan başka bir şey yapamayacağınız.
Ayrıca txy ve narsisistik çiftlerden bahsediyor. Bazı insanlarla tanışmak kaçınılmaz mı?
DeCa Marco Aurelio olarak Meditasyonlar, Çoğu zaman kaçınamayacağınız çok zor bir öğrenme olacaktır, çünkü dış dünyaya çıktığınızda acı, nankör, niced insanları bulacaksınız … bu düzeyde kendi farkındalığına sahip olmayan insanlar. Onları yargılamadan veya değiştirmeye çalışmadan, söyledikleri ya da yaptıkları hiçbir şeyin kişisel olmadığını, ancak iyiliği kötülükten ayırt etmek için cehaletinden gelir. Bu gerçekten özgürleştirici bir şeydir, çünkü bir kişi olarak değerinizi tiksik bir çiftten veya bir sorunun yaşadığı işin geleneğinden ayırmanıza yardımcı olur. Bu durum öğrenmekten, daha akıllıca olmak ve benlik saygınız olmadan ve güveniniz bu arada yok edilir.
Bazı insanlar stoizm ve feminizmi zıt ideolojiler olarak görür. Sizce nasıl tamamlanabilir?
Çoğu zaman, hayatta zor ve zor deneyimler yaşayan kadınlar, VCTIMA rolünde çok tuzağa düşme eğilimindedir. Bunu kişisel deneyimim altında ve tamamen haklı bir şekilde söylüyorum çünkü açıkçası, hak etmediğimiz haksız bir durumun gerçek işaretleri olduk. Bir kötü muamele veya istismar geçirdiğinizi bilinçli olarak tanımak inanılmaz, ancak Sanacin sürecinin bu rolten çıkması çok önemlitir. Bu kişileşmeyi terk etmeye karar verdiğiniz ve bu zihniyetle yaşamamanız gerektiğini fark etmeniz gereken bir nokta almalısınız, çünkü sizin için faydalı değildir. Bence fail ile sağlıklı antagonize edici. M, tüm bu acı verici olayları aşmam için bana çok yardımcı oldu, hayatta kalan bir kişi olmadığımı anlıyorum. Erdemli, cesur ve bilge bir kadın olmayı hak ediyorum. Bunlar büyümeme, iyi zihinsel ve duygusal sağlığa sahip olmama yardımcı olan tanımlar. Ben yaşadığım deneyimler değilim, ondan aldığım öğrenme benim.
Bir kadın bugün stoacılık öğrenmeye başlamak istiyorsa, neden başlamayı tavsiye edeceksiniz?
Stoacılıkta, Khals “Güzel” veya “asil” anlamına gelen Yunanca bir kelimedir, ancak anlamı statikin ötesine geçer. Stoacılar için, ahlaki olarak iyi, erdemli ve hayranlığa layık olan bir şeyi anlatıyor. Şu anda görünüş dünyasında çok tuzağa düştük, bir kadının değerinin güzelliğinde, fiziksel, yüzeysel yönleri ve toplum için değerinin evliliği ya da çocukları varmış gibi olduğuna inanıyoruz. M için kadının güzelliği en içseldir, hayatıyla ne yapmak istediğini seçme özgürlüğünde, bir türün belirli bir rolünü işgal edip etmediği veya toplumun ona temsil etmesi gerektiğini söylediği kalıba girip getirmediği. Bu kararla barış içinde somutlaştırmak ve yaşamak istediğiniz bir amaç, her neyse, sizi güzel yapan şey budur.
Sosyal platformlarda bir içerik yaratıcısı olarak, Lamborghini, 1.000 burpee'ye sahip olarak satılan ve sabah beşte kalkmayı düşünen stoacılık kim?
S, aslında başarılı olmanın ne anlama geldiğine dair tüm uyaranlara sahip olduğumuzu hissediyorum: çok katı rutinler ve çok pahalı malzeme lüksleri. M için, dürüst olmak gerekirse, en önemli Lecin Mori Memento. “Öldüğümü hatırla” anlamına gelen bir Latin ifadesi. Stoacılıkta, ölümün kaçınılmazlığının ve önemsiz endişelerde veya gereksiz korkularda zaman kaybetmeden amaçla yaşama davetinin bir hatırlatıcısıdır. Epictetus, vücuda “yüklediğimiz bir ceset” olarak atıfta bulunurken şok edici bir metphora kullandı. Bizi bu çok şimdiki fırsatla sabah kaldırmak ve cesaret kırıcı veya iç karartıcı bir şey olarak değil, bu bir hediye. Burada ve şimdi ne var, yaşa. Hareket edebilmek, nefes alabilen, sevmek, paylaşmak … şimdiki zamana dayanmak. Ne kadar şanslı olduğumuzu fark etmek için kötü bir şeye ihtiyacımız yok. Bugün sahip olduğunuz araçlarla elimden gelenin en iyisini yapacağım.

Stoacı: Değişmez bir kadın olma sanatı

Pilar Sousa tarafından

Kitap küresi tarafından düzenlenir ve bunu satın alabilirsiniz