Roland Garros: Alcaraz, Wolf'a karşı ısınıyor ve şimdiden Roland Garros'un ikinci turunda

feateous

New member
Roland Garros: Alcaraz, Wolf'a karşı ısınıyor ve şimdiden Roland Garros'un ikinci turundaJavier SánchezParis Özel Temsilcisi

Güncellenmiş 26 Mayıs 2024 Pazar –
17:38

Herhangi bir seçenek Carlos Alcaraz Bu yıl Roland Garros'ta şampiyonluk şöyle bir başlangıcı gerektiriyordu: Yumuşak bir iniş, basit bir başlangıç noktası, zafer hâlâ çok uzakta. Paris'teki dördüncü karşılaşmalarına bu Pazar günü Amerikalılara karşı dostane, çok dostane bir galibiyetle çıktılar. JJ Kurt 6-1, 6-2 ve 6-1'lik skorlar sadece ter dökmeye yaradı. Rakibi İspanyol'un kendini kanıtlamasına zar zor izin verdi ama onun daha fazlasına da ihtiyacı yoktu. Zaten Fransa Grand Slam'in ikinci turunda, iki günlük dinlenmenin ardından Çarşamba günü İngilizler arasındaki düellonun galibiyle karşılaşacak. Jack Draper'ın ve Hollandalı Jesper de Jong.

Philippe-Chatrier'e çıkmadan önce fiziği, forehand vuruşuyla nasıl vuruş yapacağı, sürüşüyle üstünlük sağlayıp sağlayamayacağı konusunda şüpheler vardı ve orta sahayı terk ettiğinde de bu şüpheler hâlâ devam ediyordu. Alcaraz ısındı, komuta etti ve kazandı, ancak bunu neredeyse hiçbir muhalefetle karşılaşmadan başardı. Senaryonun görkemliliğine ve önümüzdeki günlere yönelik açık perspektiflere rağmen, şu anda dünyanın üç numarasının en iyi tenis performansına, kendini aşırı derecede zorlamasına ihtiyacı yoktu. Bacakları çok tazeydi ve aşırı derecede ıskalayan, özellikle backhand konusunda deneyimsiz bir Wolf'u sahanın arkasına itti: Amerikalı oyuncu maçı 35 basit hatayla ve sadece 10 galibiyetle bitirdi.

Skorbord bunu yansıtmasa da Alcaraz azdan çoğa gitti. Hatta maçın ilk maçında üç forehand vuruşu yaparak servisin bozulmasına izin verdi. Art arda altı oyundan hemen sonra seti aldı ama maç sırasında yine de gelişti. Her oyunda forehand'e daha fazla ağırlık veriliyor, servis atışı daha sert yapılıyor ve kaleye daha fazla tırmanılıyor. Her oyunda biraz daha fazla. Daha fazlasına ihtiyacım yoktu. Onun zaferi, aslında üç setteki zaferi hiçbir zaman şüphe götürmezdi. Oyunun sonunda, bulunduğu kutuya bir yumruk atıldı. David Ferrer… Ve devam et.

Wolf bu pazar Alcaraz'a karşı.

Wolf bu pazar Alcaraz'a karşı.ALAIN JOKARDAFP

Rakibi Wolf gerçekten nadir bir rakipti. Sporcu bir aileden -dedesi Charles Detroit Pistons ve babasına katılmak Jeff Kendisi zaten bir tenis oyuncusuydu; 25 yaşında, 2019'da profesyonel olarak ilk kez sahneye çıkmasına ve yalnızca iki yıl sonra, 2021'de, neredeyse kariyerini elinden alacak iki fıtık hastasıydı. Öyle değildi. Geçtiğimiz yıl, Avustralya Açık'ta dördüncü tura çıkarak sıralamada 39. sıraya yükselen büyük dönüm noktasına ulaşmak ve gelirini rakipten meydan okuyucuya yükseltmeye devam etmek için geri döndü. Kendine özgü bir saç modeli, ince Agassi tarzı saçlarla bu pazar Alcaraz'la yüzleşmek için kafasını kazıttı ancak bu değişikliğin ona pek bir faydası olmadı. İspanyol çok nazik bir zaferin tadını çıkardı.

“Bu zafer bana çok yardımcı oluyor. Tenis seviyemin yüksek olduğunu, nasıl hareket edeceğimi bildiğimi, akıllı tenis oynadığımı hissediyorum. Bazı forehand vuruşlarımı %100 yaptım, bazıları yapamadı ama tenis de başarılı oluyor Alcaraz maç sonrasında analiz yaptı ve aynı zamanda koluyla ilgili olarak “tuhaf, korkmuş” hissetmeye devam ettiğini de itiraf etti. Galibiyetinin ardından sözlerini şöyle tamamladı: “Dürüst olmak gerekirse, maç öncesinde beklentilerim düşüktü, şimdi ise arttı. Burada geçirdiğim haftalık antrenman bana güven verdi ve iyi bir seviye sunabileceğimi fark ettim.”