Snchez, Cerdn ve Salazar'ın Fiascos'undan sonra sorumluluktan kaçınıyor: “Kalbim dokundum, ama sağlam kararlılık”

feateous

New member
Snchez, Cerdn ve Salazar'ın Fiascos'undan sonra sorumluluktan kaçınıyor: “Kalbim dokundum, ama sağlam kararlılık”
Ra

Güncellenmiş Sbado, 5 Temmuz 2025 –
11:55

Zaten karmaşık federal comit Pedro Snchez istifa nedeniyle beklenenden daha geç başladı Paco SalazarYolsuzlukla suçlanan Santos Cerdn'in aniden ayrılmasından sonra örgüt sekreterine bağlı olarak gölge partisinin kontrolünü emanet etmek istediği. Ancak hükümet başkanı, “güvenlerini hak etmeyen insanlara” “güvenlerini” yatırmak, onlardan isimle bahsetmemek ve “affetmek” istenmek için yanlış olduklarını yinelemek dışında tüm sorumluluğu aştı.

Partinin maksimum Rgan'ından önce açık olan ilk müdahalesi sırasında sosyalist lder, “Kalbe dokundum, ama aynı zamanda kararlılık ve aynı zamanda olumsuzluğa karşı durma ve tekrar üstesinden gelme arzusuyla,” dedi. “Direniş her zaman iyidir, ama her şeyden önce ilerlemek için yaptığım, daha önce elde edilenleri korumak için değil, bu da tehdit altında olduğu için önemlidir, ancak özgürlüklerin ilerlemesinde devam etmek” dedi.

Ondan önce Snchez, hem hükümet için “herkes için zor” olduklarını “tamamen farkında” olduğunu, hem de partinin kısaltmasını “en derin” taşıyan militanlık ve vatandaş olduğunu söyledi. Bununla birlikte, son haftalarda PSOE'yi sarsmış olan scndal üzerinde şunları söylemekle sınırlı kalmıştır: “Organizasyonumuzun yaşamının örnekliğine kadar olmayan herkesle derhal önlemler alıyoruz.”

Bu anlamda S, eski bakan arasındaki fahişeler hakkındaki seslere atıfta bulunarak, “temsil etmediğini” söylüyor, “rezil kelimeleri dinledikten sonra öfkelenen” örgütün feministlerinde somut bir söz verdi. Jos Luis Balos Ve kim onun sağ eliydi, Koldo Garcaher ikisinin de soruşturulduğu yasadışı komisyonların toplanması iddiası ve PRISIN'de CERDN soruşturması için soruşturma çerçevesinde bilinmektedir.

Yolsuzlukla mücadele önlemleri

Emiliano Garca-Page, Castilla-La Mancha Başkanı hariç, bazı zamanlarda mevcut olan herkes tarafından alkışlanan müdahalesinde Snchez, partinin 13 yeni işletme önleminin uygulanacağını duyurdu. Bunlar arasında suçlamaların “daha kolej” olduğunu ve “aşırı güç konsantrasyonundan kaçınmak için organizasyon sekreterleri ve kilit pozisyonlar için çift imza gereksinimi” olduğunu belirtti.

Ayrıca, 16 ayın sonlarında, partinin Balos'un kesin olarak sınır dışı edilmesinden sonra, yolsuzluk davalarında bilgilendirici ve disiplin dosyalarının maksimum çözümü şartlarının oluşturulduğunu belirtmiştir.

“Sen ve beni bu geminin kaptanı olarak seçtiniz ve başkenti göz ardı etmiyor. Kötü deniz fırtınaya düştüğünde, parkuru kurtarmak ve limanı kazanmak için,” Snchez, 45 dakikalık süreli televizyon konuşmasında söyledi. “Hayal kırıklığının harika olduğunun farkındayım, ancak İspanya'nın ilerlemeye devam ettiği sorumluluk daha büyük.”

Buna ek olarak, Snchez bir kez daha PP ve Vox hükümetini kabul etti, bu yüzden iki hafta önce basından seçim ilerlemesi olmayacağını tanıdı: “Biz diğerleri gibi değiliz, doğru ya da öfke gibi değiliz, ne de kısaltmamızı lekeleyen yolsuzluk gibi değiliz.”