Tomares, Rüzgar ve Gelgit Karşı Kitabın Başkenti

humhum

Global Mod
Global Mod
Ne güçlü rüzgar ne de kalıcı yağmurlar, Tomares Kitap Fuarı seviyesinin bir olayı ile yapamaz. Kendisini edebi sezonun öncüsü olarak kuran bu kültürel etkinlik, bazı isimlerin varlığıyla işaretlenmiş bir Cuma günü zevk aldı. Ulusal mektuplardan en önemlisi. Rafael de León Belediye Oditoryumu'nun masalarında harika anlar bırakan halkın ve eleştirmenlerin desteğine sahip yazarlar.

Cuma öğleden sonra, şüphesiz bir Redondo programı ile işaretlendi, Juan Gómez-Juradodünyanın dört bir yanında binlerce okuyucuyu büyüleyen 'Red Reina' evreninin son taksiti olan 'Her Şey Öldü' 'yi sunan yazarlardan biri. Yazar, öğleden sonra eşlik etmemesine rağmen pratik olarak dolu bir oditoryumdan önce Fernando Fabiani ile bu edebi çalışma hakkında her zamanki kendiliğindenliği ve tazeliği ile konuştu. Gómez-Jurado, onu yakından görmeye ve dinlemeye gelen genç okuyucularla çok fazla kancaya sahiptir.

Bu XVI Tomares Kitap Fuarı kadına adanmış ve tam olarak yazardı Carmen Posadas Espasa tarafından yayınlanan 'Titanik İptalin Gizemli Davası' hakkında Cristóbal Cervantes ile konuşan, güne devam etmekten sorumlu kişi. “Bu romanda bir entrika arsası olduğu doğrudur, ancak çok ciddi şeylerden bahsediliyor,” dedi kahkahalar arasında “Titanik'in gemi enkazından kurtulmayacağımdan eminim, çünkü her zaman her şey için izin isteyen ve kendilerini daha enerjik olmanız gereken bir şeyden kurtarmak için kendimi kurtarmak için” dedi.

Bu etkinlikte toplanan farklı kitapçıların standları, bir sonraki barajlarını arayan meraklı okuyuculardan birçok ziyaret aldı. Bu arada İsa Vigorra Javier Sierra'yı sundu – Taşma için bir oditoryumda bile duran insanlar ile- Tomares Kitap Fuarı'nı “tüm Endülüs'teki en önemli kitap fuarı ve hatta İspanya'da düzenlenen diğer olağanüstü kitap fuarlarıyla rekabet edebilir.”

Edebi manzaranın en çok takdir edilen gizemli öğretmenlerinden biri olan Sierra, 'The Master Plan' (Gezegen) romanını sunmak için Aljarafe Sevillano'ya indi. Kazanan 2017 Gezegen Ödülü Mağara resimleri dünyasına olan tutkusunun yanı sıra Cantabria ve Fransa'da bulunan çok sayıda mağara aracılığıyla çocuklarıyla yaptığı rotaları sunanlarla paylaştı. Yazar, “Bu mağaraların duvarı bir tür membrandı, bu yüzden sanatın kökeninin ötesi ile ilişkili olduğu teorisini tutuyorum.” Sanatın şüphesiz kahraman olduğu ve Javier Sierra'nın Prado Müzesi'nde yaşadığı deneyimi hatırladığı ve bir öğretmenin bana sanat görmeyi öğrettiği ve sanatın estetiğin çok ötesine geçen bir işlevi olduğunu anladığı bir konuşma. Benimle antik dünyanın eğitmen tanrılarının ne yaptığını yaptı, çünkü sanatın işlevi bizi görünmez görmemizi sağlamaktır ».

Julia Navarro, XVI Tomares Kitap Fuarı'nın büyük isimlerinden biri oldu

Julia Navarro, XVI Tomares Kitap Fuarı'nın büyük isimlerinden biri oldu

Víctor Rodríguez

Öğleden sonra öğleden sonradan bir başkası başarılı oldu Yazar Julia Navarrogazeteci Mabel Mata ile konuşmada 'savaşı kaybeden çocuğu' (Plaza & Janes) sundu. Yazar, iç savaştan sonra özgürlük arayışı içinde Rusya'ya gönderilen ancak aynı zamanda kendilerini çok totaliter bir rejimde sert bir panoramadan önce bulan üç İspanyol çocuğun tarihine odaklanan son kitabını yazmak için olağanüstü bir gazetecilik araştırma süreci gerçekleştirdiğini açıkladı. “Bu zor bir kitap, ebeveynleri olarak savaşı kaybetmiş olan çocukların hikayesi de onu kaybettiklerini” açıkladı.

Julia Navarro, beşeri bilimlerin yanan bir savunmasını yaptı ve Beşeri Bilimler Konular «İspanyol eğitim sisteminde olduğu gibi göründüğü için konuları dolduramazlar. Bu ülkedeki tüm eğitim bakanlarını açıkça askıya alacaktır ».

Popülizm zamanlarında ve totaliterizmin tanıtımında Julia, “beşeri bilimler geliştirmek için gerekli araçlardır Eleştirel Bir Düşünce. Literatürde insan durumunun tüm özüdür ».

Victoria Román ile hoş bir konuşmada yazar Manuel Vilas 'Dünyanın En İyi Kitabı' (Destiny) Tombares'de konuştu. Muhteşem bir mizah anlayışına sahip olan 2018'de yayınlanan 'Ordesa' ile büyük başarı elde eden yazar, son çalışmasının nasıl yaratıldığına dair bazı ayrıntıları anlattı. «Bu romanın başlangıç noktası 60 yaşına girdiğim ve önceki tarihlerde gerçekten acıtıydım. 60 yaşına girmeyeceğim fikrim vardı çünkü bu başkalarına oldu ”dedi.

Manuel Vilas, Tomares Kitap Fuarı'nın XVI baskısında konuşmasının anlarından birinde

Manuel Vilas, Tomares Kitap Fuarı'nın XVI baskısında konuşmasının anlarından birinde

Víctor Rodríguez

Vilas, bunun çok fazla otobiyografinin olduğu bir çalışma olduğunu itiraf etti, «Hayatta gördüğüm birçok şeyi anlatmak istedim, Kendinden -sanserlik yok. Zaten gelecekten daha geçmişte olduğu bir yaşa girdim ».

Vilas, «Bir insanın hayatında tanıdığım tek başarının uzun ömür olduğunu söyledi. Gel, ama iyileş. Başıyla 90 yıla ulaşan insan, Varlık zafer kazandıçünkü tarihin modifikasyonunu ve değerlerin hayatı boyunca dönüşümünü gördü ».

Öğleden sonra prestijli yazar tarafından kapatıldı Juan Manuel de PradaCristóbal Cervantes ile konuşmada, iki bölüme ayrılan son çalışmasından bahsetti, 'Bin Göz Geceyi Giziyor' (2024) ve 'Tinieblas Hapishanesi' (2025). Prada kahkahalarla hatırlamaya başladı «on yıl önce bir roman sunan Tomares Kitap Fuarı'ndaydım. Bu vesileyle bir çadırda olduğunu ve şimdi tiyatrodayız, yani seviye yükseldiğimiz anlamına geldiğini hatırlıyorum.

Juan Manuel de Prada'nın “en önemli Pablo Picasso'nun yanı sıra 1939'dan itibaren Fransa'ya gelen sürgünler de dahil olmak üzere İspanyol kültürünün büyük kişiliklerinin göründüğü bir koro romanı olduğunu” açıkladı. II. Dünya Savaşı Paris'ini bir senaryo olarak bulan bir edebi eser,Çok saygısız bir şekilde yazılmış».

Prada'nın totaliterizm, “Nazizmin demokrasiler için kullandığı cazibe” hakkında konuştuğu bir konuşma Fransa'nın Pozisyonu 40'ların on yılında ve kitapta görünen, Gregorio Marañón'un da öne çıktığı ünlü kişiliklerin en net ve karanlık kısımlarıyla nasıl yansıtıldığı.

A Kültürik Gün Christián Gálvez, Pablo Rivero, Pilar Del Río, Jesús Carrasco, Sara Mesa, Gervasio Iglesias, Manolo García veya Carmen Mola gibi isimlerin varlığıyla Cumartesi günü sürekliliğini sürdürecek bir kitap fuarında.

Bir Hata Bildir