“Dön” Alatriste ve biz hepimiz onların vaftiz çocuklarız

humhum

Global Mod
Global Mod
Dün, Arturo Pérez-Reverte gizli bir slogan olarak kısa bir tweet yazdı: «Geri geliyor», Kaptan Alatriste'nin belirgin silueti ile bir video eşliğinde. Yani, binlerce okuyucu gibi, nabzım hızlandı, zaman durdu ve … Kılıcımı aramak için: Neredeyse 15 yıl sonra başka bir roman olacak.

Ve yaptığımız kitaplar var ve aynı zamanda bizi imajlarına ve benzerliklerine dönüştürüyorlar: neredeyse ilahi bir eylem, en iyi şeylerin büyüsü ile – nedenini çok iyi bilmeden gerçekleşiyor, ancak bu bir ömür boyu ateşe işaret ediyor. Bu Select Club'ın bir üyesi, kendi başına, gururla düşünebileceğimiz bir nesil okuyucu oluşturan Kaptan Alatriste de Pérez-Reverte serisidir. Alatriste Vaftiz kızı. Ve bu anı bekleyen yarım hayatımız var.

Aslında, ilk kişide konuşmayı affedecekler, ama bu benim durumum ve bunu açıkça söylüyorum: Kaptan Alatriste sayesinde teşekkürlerim. O yaramaz ergenlik döneminde, bir gün ailem beni destanın ilk ciltlerini elime koyduğunu hatırlıyorum: Üç ani sarı olup olmadığını bilmiyorum, 2003, ardından diğer iki teslimat ('Levante'nin Korsaorları' ve 'Katillerin Köprüsü', 2006 ve 2011), basit görünümü zaten bir neşe atamasına neden oldu. Küçük meseleler, çünkü gerçekten kaptan olmayan bu kaptanın her yeni macerasını ve ilk elden hikayesini anlatırken yanında büyüyen genç bir anlatıcı-testo olan íñigo Balboa kadar voraklık okuduğumu mükemmel bir şekilde hatırlıyorum.

Pérez-Reverte her zaman bir Chulería eyleminde olduğunu söyledi-bu projeye başlamaya karar verdi. Altın Çağ'ın mahkum edildiği karanlığı telafi edin Ders kitaplarında. Ve benim inancım onu anladı! Ve mümkün olan en iyi yollarla: Klasik ve modern hikayenin mükemmel bir kombinasyonu ile, askerlerin on altıncı ve on yedinci yüzyılların gerçek bir etik program sunduğu on altıncı ve on yedinci yüzyılın yaşamlarının büyük bir yeniden yazılmasıdır – diğer şeylerin yanı sıra – bir İngiliz prensle karşılaşırlar, ankete karşı savaşırlar, Korsar gibi savaşırlar veya Viced'e karşı koyarlar.

Alatriste ve onun apicarado arkadaşı sayesinde, İspanya tarihinin o ışıkları ve gölgeleri hakkında tutkuluydum ve çalışmaya karar verdim İspanyol Filolojisi (Sadece okumayı sevdiğini kim bilen). Kıvrımı kıvırmak için zamanla bitirdim Altın Edebiyat Profesörü Ve Don Arturo ile tanıştığım için şanslıydım. Dahası: son zamanlarda katıldım Dumas kulübü Sevgili'ye başkanlık eden Alatristescos arkadaşları ve akademisyenleri Alberto Montaner.

Bir zamanlar, Huelva Üniversitesi'nin topuna kalabalık bir sınıfta – ve kim olduğunu anlıyorum – Alatriste ve Don Arturo ile olan borcumu itiraf ettim Marinera Broad ile cevap verdi: “Bu sorumluluğu varsaymıyorum”. Ve yine de, benimle kaptanın sadık arkadaşı olan Quevedo'ya katılmak için bir şey verecek birçok okuyucu olduğunu biliyorum ve “Dövülmeden başka bir şey yok!”

Bir Archisabida bir şey olduğu için kaçırmasa da, Alatriste'nin yazarını hatırladım ve çünkü Alatriste'nin kendi hayatı olan mit kategorisine sahip: Romanlarda, elbette, birbiri ardına çekme ritminden, aynı zamanda Joan Munket'in çizimlerinde, filmler ve dizilerin (özellikle o büyük Aragorn-Viggo Mortensen ile) gibi bir zevkle okunurlar.

Hikaye, yedinci romanda Venedik konjurasyonunun sona ermesiyle açıktı ve Pérez-Reverte, çok ve iyi olan diğer işlere geçti. Ama ben, diğer her şeyi okumasına rağmen Alatriste'yi tercih eden bir diken kalbe sıkışmıştı. Bu nedenle, Alatriste'nin geri dönüşü veya dirilişiyle ilgili son haberler neredeyse beni kalp krizi geçirdi. Ve şimdi, yeni romanda ne olacağını tahmin etmek için oynayan günleri anlatıyorum, yaz aylarında olduğu gibi (ya da şarkılarda olduğu gibi) her zaman mutlu olduğu romanlardan birinin tadını çıkarmayı bekliyorum. Nihayet, Hepimiz íñigo Balboa gibiyiz: Biz – çok fazla Alatriste için ve hazırız.