Fransız demiryolu ağı, Oyunların açılış gününde büyük bir sabotaja maruz kaldı

feateous

New member
Fransız demiryolu ağı, Oyunların açılış gününde büyük bir sabotaja maruz kaldıRAQUEL VİLLACIJAParis Muhabiri


Güncellenmiş 26 Temmuz 2024 Cuma –
16:20


Bu Cuma günü Paris'te başlayacak Olimpiyat Oyunları öncesindeki en büyük korkulardan ikisi güvenlik ve ulaşım kaosuydu. Bu Cuma, açılış töreninin yapıldığı gün, demiryolu ağını yöneten şirket SNCF, demiryolunun bir kısmını etkileyen çok sayıda eş zamanlı saldırıya maruz kaldı. yüksek hızlı tren ağıParis'ten kalkan ve 800.000 yolcuyu etkileyen TGV.

Hakkında gece boyunca gerçekleştirilen ağ sabotaj eylemleri Paris ağının dört hattından üçünü (batı, doğu ve kuzey) etkiledi. Güneye giden bir girişim daha başarısız oldu. Faillerin kim olduğu henüz bilinmese de savcılık, suç ortaklığı ve mala zarar verme suçlarından soruşturma başlattı. Ulaştırma Bakanlığı'nda kriz hücresi açıldı.

Öğle saatlerinden itibaren Paris'ten Batı'ya giden hızlı trenler yeniden seferlere başladı. Brittany, Bordeaux, Toulouse veya Bask Ülkesi. Ulusal Demiryolu Şirketi (SNCF), yaptığı açıklamada, başlangıçta planlanan trenlerin üçte birinin bu öğleden sonra hizmete gireceğini ve yolculuk süresinin bir buçuk iki saat uzatılacağını belirtti.

Demiryolu şirketi, Kuzey'de (yönünde) olduğunu belirtmiştir. Lille, Londra, Brüksel, Hollanda veya Kuzey Almanya) bazı konvoylar iptal edilmek zorunda kaldı ve kalanlar bunu bir buçuk ila iki saat arası gecikmelerle yapıyor. Doğu Koridorunda (Paris'ten Lüksemburg ve Strazburg), Metz ve Nancy'ye giden hatlarda normal dolaşımın yeniden sağlanmasına olanak tanıyan onarımlar yapıldı. Ama oradan Strazburg istikametinde bir saat gecikme var ve bazı iptaller de oluyor.

Başbakan vekili Gabriel Attal, bunların “kasıtlı ve organize bir şekilde ağı engellemeye ve insanların tatile çıkmasını engellemeye çalışan insanlar” olduğunu söyledi. Ulaştırma Bakanı Patrice Vergriete, “dün gece birçok TGV hattını etkileyen koordineli kötü niyetli eylemler gerçekleştirildiğini ve bunun trafiği ciddi anlamda aksatacak bu hafta sonuna kadar.”

SNCF'ye göre sorunlar; Bütün hafta sonu bazı hatlarda dayanabilirlerÇözülmesi zaman alan bu olay, Paris Olimpiyat Oyunlarının açılış töreninin başlamasından sadece birkaç saat önce ve tatiller için önemli bir hafta sonunda, Ağustos ayının başlangıcından hemen önce meydana geliyor.

İstasyonda Gare du NordAvrupa'nın en yoğun olanı olan İstanbul'da bu sabah ekranlarda bekleyen onlarca yolcu vardı. Bir grup İspanyol, bir saat geciken Brüksel'e gidecek trenlerini bekliyordu. Çocuklardan birine göre “Yarım saat dediler ama bu yarım saatten fazla zaman önceydi.” Olimpiyat Oyunlarına geleceklerdi ama testler Cumartesi günü başlayacağı için Belçika'nın şehrinde birkaç gün geçirmeye karar vermişlerdi.



Kuzey istasyonundaki gecikmelerR.VILLACIJA


Laure ayrıca sırt çantasında bebeğiyle ekranların başında bekliyor. Ailesini görmek için Londra'ya gidecekti ancak yeni duyuruya göre en az bir saat beklemesi gerekecek. “Daha uzun süreceğinden endişeleniyorum çünkü ekranlarda trafiğin pazartesiye kadar normale dönmeyeceğini söylüyorlar” diyor.

CANLI | Fransız yüksek hızlı ağına yapılan “büyük bir saldırıdan” 800.000 yolcu etkilendi

Sabotajlar Paris'in ana istasyonlarını etkileyecek: Montparnasse, Kuzey ve Doğu istasyonları, Saint Lazare veya Lyon.

Eylemler, şafak vakti ve eş zamanlı olarak kesintiler ve küçük yangınlar şeklinde gerçekleştirildi. “Sahip olduğumuz tüm unsurlar kasıtlı olduğunu açıkça ortaya koyuyor: Zaman zaman tesadüfen, özellikle güneydoğu kesimden kaçanların kamyonetlerinde, bölgede yangın çıkarıcı cihazlar bulundu. Ulaştırma Bakanı, her şeyin kundakçılık olduğunu gösterdiğini söyledi.

Paris'in Olimpiyat Oyunlarını açtığı günümüzün en büyük endişelerinden biri kesinlikle güvenlikti. Fransa'da terör alarmı maksimum seviyede ve bu öğleden sonra başlayacak açılış törenini korumak için devasa bir cihaz konuşlandırıldı.

Hükümet, Paris'teki tüm tren istasyonlarındaki güvenlik cihazlarını güçlendirmeye karar verdi. Şehir birkaç gündür zırhla kaplı durumda ve yaklaşık 45.000 ajan sokakları izliyor. Törenin yaklaşık dört saat süreceği süre boyunca Fransız başkentinin hava sahası ve çevresi kapatılacak. Ayrıca metro istasyonlarının da büyük bir kısmı kapalı.

Ulaştırma Bakanı Amlie Ouda-Castera, bu eylemi “sporcuların gününü sabote etme” amaçlı olarak kınadı ve Paris bölgesi başkanı Valrie Pcresse, bu eylemi kınadı. “Fransa'yı istikrarsızlaştırmaya teşebbüs”. Pcresse, “Fransa, Olimpiyat Oyunlarını başlattığımız şu anda bir istikrarsızlaştırma girişimiyle karşı karşıya. Trene binmek zorunda kalan yolculardan istasyona gitmemelerini rica ediyoruz” dedi.