“Portre Sahnenin arkasındaki siyasette ne oluyor”

humhum

Global Mod
Global Mod
Koltuğun gölgesi hangi mermer levhayı ağırlayabilir. Esteban González Pons, hayatının büyük bir kısmını siyasete adamıştır; Ancak bazen bu kadar yeni romanının sunumu, Avrupa Parlamentosu ve Şef Başkan Yardımcısı … Brüksel'deki PP delegasyonundan anonimliğe sertçe sarılırdım. «Ben 'diğer' çalışmamın o kadar kötü şöhretli olduğu için bana her zaman sordukları cezası oldum. Bir yazar olarak görülmek ve okumak istiyorum ve örneğin röportajlarda, edebiyat ve politika arasında kalbimde var olan bölünmeyi üretecek ”diye açıklıyor ABC.

Bugün González Pons yazarı konuşuyor, zaten iki roman yakmış olan ve şimdi üçte birini yayınlıyor: 'Günah Kitabı' (Espasa). Telefonun diğer tarafında, Valencian içeriğini siyasi ve kurgu arasında bir tür karışım olarak tanımlar; Koltuklardaki deneyimlerini besleyen bir kokteyl, ancak bu da gerilim notlarını ve hatta quixotic hiciv için bir tatlar gizler. Omurga, hayali Almarjal şehrinin iki politikacı – Bo Derek ve Madelman arasındaki aşk hikayesidir; Kahramanın öldürülmesi ve ara istasyonu kamu görevlilerinin en özel tarafı olan bir tutku turu. Genellikle göz ardı edilen.

«Politikacıları maskelerine indirdik, onları insanlardan karakterlere geçtik. Güçlü durumu onları Firavunlar gibi hiyeraratik hale getirdi. Onların planlarını, sanki sırtın bir parçası yokmuş gibi görüyoruz ”diyor. González Pons'un karakterleri bu karanlık sırtını gizliyorlar. Düşük tutkuları için, öfkeleri için, kirli para arzuları için … Griler, Griler hüküm sürüyor. Tanrıça “göz kamaştırmasına izin verilen ve hikayesi yolsuzluk nedeniyle trajedi ile bitiyor.

Üçüncü bacak anlatıcı, günahlardır; Cümleyi korkutan ve toplum karşısında parti sekreteri pozisyonunu elinde tutan bir adam, gizlilikte, ara sıra, kesinliklerden daha fazla şüphenin yörüngesinde yörüngede bir travesti olarak gösterildik. Oyuncunun geri kalanı bazen abartılı olanlara dokunan karakterlerle tamamlanır. “Tüm bu kategoriler onlara bazı karikatürlerle göstermeye çalışıyor, böylece İspanyol halkı, çok bilge ve alaycı olarak, onları kendileri olarak kabul ediyorlar” diyor.

Sevgi ve Gerçeklik

González Pons, “sahnenin arkasındaki siyasette, karanlıkta ne olduğunu” tasvir ettiğini söylüyor. Çünkü evet, onlar da insanlığın geri kalanı gibi iyi ve kötü davranan insanlardır. O zaman romanlarınızın gerçek hikayelerden içip içmediğini ve meslektaşlarınızın gerçeklikle benzerlikler arayışında okuyup okumadığını soruyoruz. «Bazen başkalarını değil, yansıtılmış hissediyorlar. Ancak, hiçbir karakterin kimseye benzemediği çabayı gösterdiğimde, kimse tehlikeli bir şekilde tasvir edilmiyor, ”diye yanıtlıyor. Kurgu” gerçek hayatlar “yerine çalışması” gerçek bir yaşam tarzını “temsil ediyor.

“İlk romanımdan saldırıya uğradım çünkü karakterlerim seks yapıyor”

O günden güne koltuklarda her şey var; Bo Derek ve Madelman gibi işler bile zaman zaman gizliliğe ulaşıyor. González Pons'un sayfalarında korkmadan yansıttığı ve itiraf ettiği bir tema, ona karşı haksız olarak kullanıldığını: «İlk romanımdan beri saldırıya uğradım çünkü karakterlerim seks yapıyor. Aşk romanları yazıyorum ve 21. yüzyılda bir tabu konusu olduğu düşünülemez gibi görünüyor ».

Ancak 'günahlar' kitabı aynı zamanda farklı partilerin üyeleri arasındaki siyasetin ve kişisel ilişkilerin faydalarını da göstermektedir. Yakın zamana kadar var olanlar. «Bu, siyasetin her zaman daha insan olmasına yardımcı olan bir uygulamadır. 2014 yılına kadar tanıştığım Kongrede sizi herkesle arkadaş edinebilirsiniz. Grubunuzdan olmayan başka biriyle hissediyorsanız, şimdi kendimi buldum », eksiksiz.

Onun her koltuğun arkasında şüpheleri, arzuları ve çelişkileri olan bir kişi var.